top of page

WIE ZIJN WE?

Dominique solo - klassieke pose.jpg
Anker 1

Ik ben Dominique van Boven, master in de rechten en advocaat. Ik heb meer dan 30 jaar expertise in erfenissen, vermogensrecht, vastgoed en verzekering. Sinds 1999 ben ik venoot bij Elea-advocaten waar ik tevens werk als erkend collaboratief advocaat waarbij een geschil wordt opgelost door een minnelijk akkoord tussen partijen.

Ik behaalde een postgraduaat bemiddeling aan de Universiteit Antwerpen en ben door de federale bemiddelingscommissie erkend als familiaal bemiddelaar.
 

Confrontatie met een overlijden of ziekte is pijnlijk. Het wordt nog pijnlijker als er naast dit verdriet ook nog discussie ontstaat over financiën en de verdeling van de nalatenschap. In mijn jarenlange ervaring als advocaat heb ik het zo vaak meegemaakt. De conflicten escaleren en men kan niet meer constructief communiceren. Verdriet wordt woede, verborgen frustratie komt naar boven, oude pijn steekt de kop op en een van de partijen brengt een dagvaarding uit. Er start dan een gerechtelijke procedure van vereffening-verdeling, die jaren kan aanslepen en waarbij de familiebanden veelal onherstelbaar verbroken worden. Procedure leidt tot polarisatie. De knoop wordt doorgehakt door een derde, partijen hebben hier zelf geen vat meer op. Ik geloof dat bemiddeling hier kan helpen.

Lut Solo - basisfoto.jpg
Anker 2

Ik ben Lut Gevers, master en geaggregeerde in de pedagogische wetenschappen met 35 jaar veelzijdige praktijkervaring in de sector van de jeugdhulp, opvoedingsondersteuning, onderwijs en vorming en geestelijke gezondheidszorg. De rode draad in mijn carrière zijn kinderen, jongeren en gezinnen.

Ik heb expertise in contextueel en systemisch begeleiden van gezinnen, coaching, opvoedingsvragen en -problemen.

Ik behaalde een postgraduaat bemiddeling aan de Universiteit Antwerpen en ben door de federale bemiddelingscommissie erkend als familiaal bemiddelaar.
Ik vind het belangrijk mensen te verbinden, overleg en samenwerking te stimuleren en te organiseren.


Naast mijn opdracht als bemiddelaar bij TACT ben ik docent in het hoger onderwijs en als vrijwilliger verbonden aan de Dienst Burenbemiddeling Antwerpen.

Het is de tijd die stilstaat, wij die verstrijken

de kosmos heeft weer gelijk

alles dijt uit, wij gaan uiteen

het afscheid verlengen is niets waard

je verlengt niet de aanwezigheid, wel het vertrek

ik heb dat niet zelf bedacht, maar nu wel zelf gezegd.

 

dat wat je van mij ziet

is al lang voorbij, ik ben al zoveel verder

      (citaat uit het gedicht: Wat je van mij ziet, Maud Vanhauweraert)

bottom of page